חיסונים לויאטנם

תוכן עניינים

האם צריך חיסונים לויאטנם?

משרד הבריאות ומרפאות המטיילים ממליצים להתחסן לפני טיול לויאטנם. בויאטנם עלולים להידבק במחלות שונות מאלו שנפוצות בארץ ויש שם מקומות בהם רמת התברואה היא כזו שעלולה לעודד הידבקות. על כן, אספנו עבורכם כאן המלצות ממשרד הבריאות, קופות החולים ומרפאות המטיילים המובילות לגבי החיסונים המומלצים לויאטנם.

טיפ חשוב: מומלץ להגיע למרפאת המטיילים לפחות 6 שבועות לפני הטיסה לויאטנם משום שחלק מהחיסונים ניתנים במנות עם הפסקות במהלך סדרת החיסונים. על כן, התהליך עשוי לקחת מספר שבועות.

איזה חיסונים צריך לויאטנם?

כדאי להתייעץ עם הרופא שלכם לגבי החיסונים המומלצים לויאטנם. הרופא שלכם מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלכם ויודע מה אתם צריכים. הוא גם יכול להמליץ לכם על חיסונים לפי אופי הטיול המתוכנן: המקומות בהם אתם מתכננים לבקר, הפעילויות שאתם מתכננים לבצע, משך השהות שלכם וכו'.

יתושים - מחוללי המחלות העיקריים בגלל צריך חיסונים לויאטנם
יתושים – מחוללי המחלות העיקריים בגלל צריך חיסונים לויאטנם

 

אספנו עבורכם רשימה של חיסונים נפוצים שמטיילים לויאטנם מקבלים על פי המידע של מרפאות המטיילים, אך זוהי אינה המלצה רשמית והמידע באתר זה אינו תחליף להתייעצות עם גורם רפואי מוסמך.

החיסונים שבדרך כלל ניתנים למטיילים לויאטנם במרפאות המטיילים הם:

    • טיפוס הבטן – מומלץ לכל המטיילים לויאטנם.
    • דלקת כבד A – מומלץ לכל המטיילים לויאטנם.
    • דלקת כבד B – מומלץ למתכננים שהות ארוכה בויאטנם ו/או כאלה המתכננים טיול אתגרי, מה שמגביר את הסיכון לפציעה. החיסון מומלץ גם למטיילים המתכננים טיפול רפואי (כולל טיפולי שיניים) או טיופול פיזי כגון קעקועים או פירסינג. יש לציין שמחלה זו מועברת גם במגע מיני.
    • קדחת מוח יפנית – בד"כ לא מומלץ למטיילים בטיול קצר. מומלץ לרוב התרמילאים המתכננים שהייה ארוכה (במיוחד באזורים כפריים), במיוחד לאלה המטיילים בויאטנם בחודשים מאי-יולי, בהם המחלה מופצת ביתר שאת (בעיקר על ידי יתושים). יש המרחיבים את טווח ההמלצה לאפריל עד נובמבר.
    • כלבת – מומלץ למטיילים המתכננים שהות ארוכה בויאטנם או אם יש סיבה אחרת שיהיו בסיכון, כגון עבודה עם בעלי חיים או שהייה במקומות מרוחקים.
    • חצבת, אדמת, חזרת – מומלץ לכל אחד להיות מחוסן לפי לוח החיסונים של משרד הבריאות (2 חיסונים: אחד בגיל שנה ואחד בכיתה א'). אם לא חוסנתם, מומלץ להשלים. ילידי 1957 עד 1977 קיבלו חיסון אחד וכדאי להם להשלים מנה נוספת של חיסון.
    • דיפטריה, טטנוס, שעלת – מומלץ לכל אחד להיות מחוסן כל 10 שנים (בנסיבות מסוימות כל 5 שנים).
  • אבעבועות רוח – חיסון זה מומלץ למטיילים שלא חלו במחלה בילדותם ולמטיילים שמתכננים שהות ארוכה בויאטנם.
  • פוליו – זהו חיסון שלרוב מקבלים עד גיל שנה, אך אם לא קיבלתם אותו, מומלץ להתחסן לפני הטיסה לויאטנם.
  • קדחת צהובה – יש מרפאות מטיילים הממליצות על חיסון נגד קדחת צהובה לפני טיול בדרום-מזרח אסיה. החיסון בתוקף ל-10 שנים.
היזהרו מכלבת בויאטנם והתחסנו נגדה מראש
היזהרו מכלבת בויאטנם והתחסנו נגדה מראש

מחלות נפוצות בויאטנם

    • מלריה – אין חיסון נגד מלריה ויש ליטול טיפול מונע על פי איזורי הטיול. יש להתייעץ במרפאת המטיילים וגם להכיר את התסמינים כדי לטפל במהירות במקרה של הדבקה. מומלץ למרוח חומר דוחה יתושים וללבוש מכנסיים ארוכים וחולצה עם שרוולים ארוכים למניעת עקיצות. מומלץ גם לישון בחדרים ממוזגים, סגורים, או תחת כילה.
    • קדחת דנגי – המחלה מועברת ע"י עקיצת יתוש (בד"כ עוקץ בשעות היום). אין חיסון ויש להתמגן בפני עקיצות כפי שתואר לעיל בהתייחס למלריה. הסיכון להידבק קיים בכל המדינה, כולל באיזורים עירוניים (אפילו בהו צ'י מין).
    • צ'יקונגוניה – המחלה מועברת ע"י עקיצת יתוש בעיקר בדרום ויאטנם. גם במקרה זה אין חיסון ויש להתמגן בפני עקיצות (בעיקר ביום). בעיקר בדרום ובמרכז המדינה מומלצת התמגנות בפני עקיצות יתושים. לנשים הרות מומלץ לדחות נסיעה לאזור בשל הסיכון להידבק במחלה זו.
    • שחפת – מחלה נפוצה באוכלוסייה המקומית בויאטנם. אנשים בסיכון גבוהה להידבק יכולים לבצע בדיקת מנטו לפני הנסיעה.
    • כלבת – הכלבת נפוצה בויאטנם והיא מועברת בעיקר על ידי נשיכות של בעלי חיים (כמו כלבים, חתולים, קופים, עטלפים ועוד). במקרה של נשיכה, יש לשטוף היטב את הפצע במשך 15 דקות עם מים וסבון ולפנות לטיפול רפואי מיידי. כאמור, יש חיסון נגד כלבת ומומלץ לקבל אותו בטרם הנסיעה לויאטנם.
    • הרפס B – מחלה המועברת בנשיכה – בדרך כלל על ידי קופים. אם ננשכתם, יש לשטוף היטב במשך 15 דקות עם מים וסבון ולפנות לטיפול רפואי מיידי.
  • בילהרציה – מועברת על ידי טפיל שעלול לחדור את העור ברחצה במים מזוהמים. על כן, לא מומלץ לרחוץ בנהר המקונג.
  • כולרה –  מחלה זו אינה נפוצה במיוחד בויאטנם, אך מומלץ לשמור על היגיינה בעת האכילה בויאטנם כדי להימנע ממנה.
  • שלשול המטייל – מי הברז בויאטנם אינם ראויים לשתייה. הקפידו לשתות רק מבקבוקי מים מינרליים ולוודא שהבקבוק סוגר הרמטית כאשר אתם קונים אותו.
  • בנוסף, יש לנקוט אמצעי זהירות למניעת מחלות המועברות במגע מיני.

כמה עולים חיסונים לויאטנם?

מחירי החיסונים משתנים בין קופות החולים והם תלויים כמובן בכיסוי הביטוחי שלכם ובסוג החיסון הנדרש. חיסונים כגון חצבת, אדמת או חזרת הינם זולים יותר בדרך כלל ועולים כ-40-50 ש"ח. חיסון כנגד דלקת מוח יפנית, לעומת זאת, עלול לעלות אף 300 ש"ח ויותר.

כמו כן, שימו לב שעלולים לגבות מכם גם דמי ייעוץ במרפאות המטיילים. בדקו האם יש עלות כזו ואם יש לכם ביטוח כגון מושלם/פלטינום, בדקו האם הביטוח מכסה ואם כן, כמה הוא מכסה.

למחירי החיסונים לחו"ל בקופת חולים כללית לחצו כאן. מכון מור מציע מחירון שונה – כתלות בכיסוי הביטוחי ובקופת החולים שלכם.

איפה אפשר לקבל חיסונים לויאטנם?

להלן קישורים לרשימות מרפאות המטיילים השונות:

אהבתם? שתפו מאמר זה!